Workshops & Jam

Danseworkshop

NORDISK PARDANS

Lørdag d. 24. september kl. 16.00
Syrensalen, Vejlby Risskov Centret, Vejlby Centervej 51, 8240 Risskov

Læs mere om dette event

Gratis

Kurset er primært henvendt til folk, der har prøvet at danse folkedans tidligere. Temaet er gennemgang af nogle af de danse, der vil blive danset ved aftenens bal. Workshoppen lægger op til, at man efterfølgende deltager i Kom folk: DANS om aftenen, men man må gerne nøjes med workshoppen. 

Undervisere er Kirstine Nurdug Jensen og Clara Tesch. 

Folk Jam

FOR NYE OG GAMLE JAMMERE

Søndag d. 24. september kl. 15.30
Faibarbar, Klostertorvet 6, 8000 Århus C

Læs mere om dette event

50 kr. Køb billet

Den spansk-danske kvartet Atika vækker gamle musikskatte til live med et repertoire bestående af sydeuropæiske kompositioner, især spanske og italienske, samt skandinaviske folkemelodier. Udtrykket spænder bredt fra intense melodiske passager til kraftfulde stykker båret frem af kompositionernes dynamiske progression og perkussionens vitalitet.

Bag al musik gemmer sig en historie, og den historie ynder Atika at dele med sit publikum, for sangene er ikke tilfældigt valgt, sangenes historier er både vigtige og finurlige. Atika er et møde mellem fire musikere med forskellige baggrunde og kulturer og musikken de spiller nærer sig heraf. I Atika forenes elementer fra klassisk musik med rytmer og melodier fra folkemusikken i et samspil præget af nordlige og sydlige traditioner.

 

 

Workshop i druksange

Køb en øl og lær nogle festlige skålesange! 

Lørdag d. 1. oktober kl. 17.00
Turkis, Vester Alle 15, Aarhus C

Læs mere om dette event

Gratis 

Der findes mange smukke og sørgmodige danske folkesange – du ved dem du har sunget i skolen, i kirken eller fra højskolesangbogen. Men der findes også en masse folkesange der var lidt for frække, beskidte og sjove til at komme med i højskolesangbogen – dem der blev sunget når snapsen kom på bordet og børnene lagt i seng! 

De sange skal vi høre og lære og vi håber du vil synge dem næste gang snapsen kommer på bordet. Rigsspillemand Mette Kathrine Stærk spiller synger og fortæller og derefter prøver vi selv kræfter med et par frække folkesange. 

PS: Du behøver hverken at kunne spille eller synge (særlig smukt) for at være med! 

Folk Big Band

Instruktør: Emma Elmøe

Fredad d. 30. september kl. 17.00 
Det Jyske Musikkonservatorium, Skovgaardsgade 2C, Aarhus C

Læs mere om dette event

Kan du lide at spille sammen med andre i en hyggelig og uformel atmosfære? Vi lærer en melodi og et arrangement af vores instruktør. 

Workshoppen er åben for alle uanset instrument, genre, alder og niveau, og man behøver ikke have kendskab til folkemusik.
Noder kan tilsendes på forhånd, men alt vil blive udlært på øret til workshoppen.

Spilleworkshop

INTERAKTIV GUDSTJENNESTE

Søndag d. 25. september kl. 12.00
Skt. Lukas Kirke, Skt. Lukas Kirkeplads 1

Læs mere om dette event

Gratis inkl. spisning. Husk tilmelding

Så kom og vær med når vi sammen skaber en interaktiv musikalsk gudstjeneste med rødderne plantet i folkemusikken og med plads til musikalsk fornyelse.

Alle uanset alder, instrument, sangstemme og musikalske niveau er velkommen til at joine trioen til aftenens fællessange.

Blad- og gehørspil er muligt, men kommer du kl. 17.00 er der workshop ved trioen.

Workshoppen kræver tilmelding og er for alle som har lyst til at blive udfordret eller til at kende repertoiret på forhånd. Efter tilmelding får du tilsendt noder til aftenens fællesspil.

Har du spørgsmål kontakt da kirke-og kulturmedarbejder Maria Louise Bøg Sørensen på malh@km.dk. 

svensk musik

Fortælling og workshop v. rigsspillemand Peter ‘Puma’ Hedlund. KOM MED ELLER UDEN INSTRUMENT

Onsdag d. 28. september kl. 18.00

Maritza-salen, FO-byen, Frederiksgade 78C, Aarhus C

Læs mere om dette event

Før koncerten afholdes en gratis workshop hvor Peter Hedlund udlærer traditionelle melodier fra Uppland, som er nøgleharpens ‘hjemsted’, og hvor han er født og opvokset. Sammen med musikken vil Peter fortælle om melodierne og de gamle spillemænd han har mødt og lært af, så deltagerne får et indblik bagom traditionen.

Tøv ikke med at tage kontakt!

AARHUS FOLK FESTIVAL