Om festivalen

TID OG STED

Festivalen er en årlig begivenhed i den første uge i oktober.  Festivalen forsøger at nå ud på et bredt udsnit af spillesteder i Aarhus samt mindre kendte og helt nye lokationer. Aarhus Folk Festival er selv arrangør på flere begivenheder, men inddrager meget gerne andre aktørers relevante arrangementer. Ønsker du at indgå i årets program, så send en mail til: info@aarhusfolkfestival.dk

VISION

Aarhus Folk Festival har fokus på etableringen af en årlig folk/roots festival – men ser også festivalorganisationen som et muligt samlende og formidlende element i det aarhusianske musikliv, der på sigt kan arbejde, koordinere og skabe events hele året.

Visionen er:

• At udbrede kendskabet til folkemusik/traditionel musik og dens beslægtede former.

• At udvikle og styrke de folkemusikalske vækstlag i Aarhus.

• At blive et samlende element for de aarhusianske folkemusikaktører.

REPERTOIRE OG EVENTFORMER

AFF har fokus på koncerter på højt kunstnerisk niveau indenfor dansk, nordisk, europæisk og nordamerikansk musik, men der kan også inddrages roots- og verdensmusik, singer-songwritere, crossover-projekter samt lokale traditionelle musik- og dansemiljøer. Udover regulære scenekoncerter er målet også at tilbyde udviklingsprojekter, workshops, jam sessions, traditionel dans og anden vidensformidling. Et konkret udviklingsprojekt i 2016 er fx et samarbejde med Århus Sangskriverværksted. Et andet tiltag vil være skabelsen af et levende musikmiljø i samarbejde med unge fra ROD.

ØKONOMI

Aarhus Folk Festival er stiftet som en selvstændig forening med egen økonomi. Festivalen baserer sig på søgte tilskud, fonde og sponsorer samt billetindtægter, kontingenter og andet salg. 

Ønsker du at medvirke til festivalens virkeliggørelse, så er du velkommen til at kontakte: formand@aarhusfolkfestival.dk Bliv medlem ved at indbetale 100 kr. for privatperson eller 250 kr. for foreninger på mobile pay: 93176

ORGANISATION

Foreningen Aarhus Folk Festival blev stiftet 19. juni 2017 efter et par forsøgsår i samarbejde med Gyngen. På den årlige generalforsamling vælges en bestyrelse på 5 medlemmer, der danner det organisatoriske grundlag for festivalen.

Der er en lang række samarbejdspartnere og frivillige involveret i den konkrete gennemførelse af festivalen. Meld dig ind på mobile pay: 93176. 100 kr. pr. person eller 250 kr. pr forening.

Tøv ikke med at tage kontakt!