Artister

folk i mange farver

The countryside of harmonica sam

Lørdag d. 2. oktober kl. 20.00
Maritza-salen, FO-byen, Frederiksgade 78 C 8000 Aarhus

Læs mere om dette event

The Countryside of Harmonica Sam

130 kr. / 110 kr. Køb billet

The Country Side of Harmonica Sam repræsenterer en sjælden og unik gren af medrivende country musik. De spiller country musik som det lød i slut-50’erne og start-60’erne.

Med et stabilt shuffle, steel guitar og kontrabas spiller bandet originale sange sammen med ikoniske evergreens fra country’ens storhedstid. 

Bandet har turneret omkring hele verden og bliver i USA omtalt som en af de bedste country-bands i verden! De er hyldet og eftertragtet i Europa hvor deres originale sange er blevet til regulære dansegulv-hits på de største country-festivaler.

Tag danseskoene med – det bliver uden tvivl et brag af en aften!

Peter Andersson (pedal steel)

Ulrik Jansson (kontrabas)

 Patrik Malmros (trommer)

Johan Bandling Melin (lead guitar/kor) 

Harmonica Sam (lead vokal/rytme guitar) 

 

Inver

Fredag d. 1. oktober kl. 19.00
Fikumfik Kaffe, Trindsøvej 4, 8000 Aarhus

Læs mere om dette event

70 kr. / 90 kr. 

Inver spiller ny folkemusik med rødder i de keltiske traditioner fra Irland og Skotland blandet med et par traditionelle numre indimellem.

Kevin Lees (violin), Rune Barslund (irske fløjter & accordeon) samt Matthew Jones (guitar) spiller med et stort instrumentalt overskud, respekt for traditionerne og samtidig også med en lyst til at udfordre og forny den.

Dette kommer især til udtryk i trioens egne kompositioner der med idérige arrangementer skaber en unik og nutidig lyd.

En aften med Inver byder både på hurtige og swingende jigs og energifyldte reels og tid til fordybelse med stemningfulde slow airs og valse. 

Efter koncerten byder vi op til irsk jam!

Mandag d. 28 september kl. 18.00
Herredsvang Kulturhus, Kappelvænget 2, 8210 Aarhus

Læs mere om dette event

100 kr. inkl. spisning Køb billet

RÅ består af tre musikere fra tre forskellige, rige folkemusiktraditioner – Jylland i Danmark, Skåne og Västerbotten i Sverige, som har mødt hinanden og skabt et boblende, sprudlende og farvestærkt repertoire af nordisk folkemusik, som den aldrig er blevet hørt før. 

Musikerne i RÅ har taget polskaens vemodige alvor, valsens suggestive rytmik og schottisens legende sving og bygget en helhed, som udfordrer lytteren, men med stor kærlighed og respekt for den musikalske arv, de forvalter. Med sin specielle besætning violin, klarinet og saxofon bliver lydbilledet et spændende og frisk indslag på den nordiske musikscene. 

Program:

18.00: Mad

19.00: Koncert

20.00: Tak for i aften

Richard Farrell

Søndag d. 26. September kl. 16.00
Street Coffee, Bassin 7, 8000 Aarhus Ø

Læs mere om dette event

60 kr. / gratis som medlem af AFF Køb billet

Prisvindende sanger, sangskriver og producer Richard Ferrell er oprindeligt fra Dublin Irland men bosat i Danmark, og tager det bedste fra både sine irske rødder, støvet blues, latin og soul og skaber en unik moderne lyd. 

Efterfølgende generalforsamling i foreningen Aarhus Folk Festival 

Aftenfred - hør landskabet synge!

Søndag d. 26 september kl. 18.00
Botanisk Have, Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Læs mere om dette event
Gratis entré

Vi mødes ved indgangen til Den Gamle by og går sammen 

Oplev historien og musikken helt tæt på når botanisk have midt i Aarhus danner rammen om en unik udendørs koncert. 

At høre de smukke nordiske ko-lokkesange i landskabet, er en sjældenhed. Sangen kaldes for kulning i Sverige og for lokking i Norge. Det er oldtidens kommunikations-metode, vores ældste folkemusiktradition, videreført og bevaret i ubrudt linie.

Aftenfreds naturkoncerter bygger på historisk research og er også et kunstnerisk og æstetisk formidlingsprojekt. Aftenfred optræder i traditionelle danske egnsdragter.

Projektet bygger på danske kulturminder, oldtidslevn, kilder fra vikingetid og musikhistorie. Kvindernes historie og stærke sangstemmer viser sig som en bærende kraft der kan give os forbindelsen til naturen tilbage!

 

 

 

Ensemble attika

Lørdag 2. oktober kl. 20.30
Gelleup Art Factory, Gudrunsvej 78, 8220 Brabrand

Læs mere om dette event

50 kr. Køb billet

Den spansk-danske kvartet Atika vækker gamle musikskatte til live med et repertoire bestående af sydeuropæiske kompositioner, især spanske og italienske, samt skandinaviske folkemelodier. Udtrykket spænder bredt fra intense melodiske passager til kraftfulde stykker båret frem af kompositionernes dynamiske progression og perkussionens vitalitet.

Bag al musik gemmer sig en historie, og den historie ynder Atika at dele med sit publikum, for sangene er ikke tilfældigt valgt, sangenes historier er både vigtige og finurlige. Atika er et møde mellem fire musikere med forskellige baggrunde og kulturer og musikken de spiller nærer sig heraf. I Atika forenes elementer fra klassisk musik med rytmer og melodier fra folkemusikken i et samspil præget af nordlige og sydlige traditioner.

 

 

Mallemuk

Lørdag d. 2. oktober kl. 19.30
Fairbar, Klostertorvet 5, 8000 Aarhus

Læs mere om dette event

Gratis entré

Det er en ægte historie om at krydse et hav, der ligger bag navnet til indie-folk bandet ‘Mallemuk’ fra Tønder.
Mallemuk er, med deres enkle og kloge tekster og minimalistiske sange med rødder i folk-musikken, i besiddelse af en evne til at formidle en hverdagsagtig melankoli, eftertænksomhed og livskraft.
Naturkraften og livsglæden i sangene fik sit udspring i forsanger Joakim Okkels’ bjælkehytte i Norge, hvor han og Michael Hornhaver mødtes og skrev musikken, der skulle blive til deres selvbetitlede debutalbum, som udkom i 2020.
Yderligere blev debutalbummet hjulpet på vej af et frugtbart samarbejde med producer Mads Tønder (Jacob Dinesen, Laura Mo, Lukas Vangaard), som skubbede sangene til nye højder og værnede om sangenes enkelthed.

The consolation

Fredag d. 1. oktober kl. 20.00
Maritza-salen, Fo-byen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus

Læs mere om dette event
90 kr. 
The Consolations musik er blevet kaldt alt lige fra “americana” til “country rock” til “alternativ country” og “hjertelandsrock”. Bandets inspiration udspringer da også fra de amerikanske traditioner, og musikken rummer elementer af både country, roots, folk, rock og blues.
The Consolation har dog sin helt egen sound og sit eget udtryk, som blander originalitet med de klassiske genredyder, og tilfører amerikanergryden lidt nordisk krydderi. Altsammen udført med masser af charme, nærvær, humor og musikalsk overskud.
Så er du til roots, country rock og et strejf af blues, med stærk sangskrivning og masser af internationale kvaliteter, ja så er her en koncert, du ikke skal snyde sig selv for.
Support: ISSE

Mads Hansen Kapel

Lørdag d. 25. september kl. 19.30
Stakladen, Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus

Læs mere om dette event

125 kr. / 100 kr. Koncerten er en del af Kom Folk: DANS

“Mor dig først, spørg bagefter!”.

Disse er ordene som definerer danseorkesteret og folk-ensemblet Mads Hansens Kapel.
Orkesteret indgik for første gang i kunstens tjeneste i 2016 og begyndte snart at gøre sig bemærket på den danske folkemusikscene og -gulv.

Dansemusikken har altid været levende og foranderlig, og dette høres tydeligt i fortolkningen af de gamle melodier, som spilles med vildskab, autoritet og hjerte.

Rasmus storm orkester

Mandag d. 27 september kl. 19.30
Sankt Lucas Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C

Læs mere om dette event

100 kr. Gratis under 18 år Køb billet

Dette år lægger Skt. Lukas Kirke rum til et folkemusikalsk generationsmøde.

Aarhus Musikskole har to folkemusikorkestre for børn under ledelse af Bodil Rønnow, ”Juniorfolk” og ”Folkeband”, der under dette års Aarhus Folk Festival har fået lov at spille en lille opvarmningskoncert for folkemusikkens grand old men i orkesteret ”Rasmus Storm”.

De fem garvede musikere fra ”Rasmus Storm gruppen”, i daglig tale bare kaldet ”Rasmus”, har altid vidst, at folkemusikken var cool. De har siden 1983 gravet i gamle danske spillemænds nodebøger, og deres første nedslag var en nodebog nedskrevet af spillemanden Rasmus Storm, der blev født på Fyn i 1733.

Danmark besidder et musikalsk kildemateriale, som er i særklasse i Europa: Håndskrevne nodebøger, der har tilhørt amatørmusikere langt tilbage i tiden. ”Rasmus”, har interesseret sig for denne musik i snart 40 år og har indspillet flere albums og turneret Danmark rundt. 

Molde

Fredag d. 2. oktober kl. 19.30
Kuglen og Keglen, Ballevej 2, 8300 Odder

Læs mere om dette event

 

100 kr. Køb billet
MOLDE er et folkband, der ikke er bange for at dyrke hverdagens eventyrlige sanselighed.
De danske tekster kredser om kærlighed, melankoli og inderlighed. Og om den banale men dybe glæde ved at leve og være en del af naturen. Maria Moldes sange er smittende og umiddelbare, inspireret af amerikansk country og bluegrass med afstikkere til den nordiske folke- og visetradition.
Sangene er båret frem af Marias lysende vokal, som er blevet sammenlignet med både Alison Krauss og Alberte. Det er let at holde af MOLDE, som bobler af groovy spilleglæde og fælles kærlighed til folkemusikkens dybe rødder. ​ 

Fanteleja

Torsdag d. 30. september kl. 18.00
Radar, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus

Læs mere om dette event

 

30 kr. En del af Growing Roots  

Fantileja er en ung svensk/dansk folkemusikkvintet, der blev dannet på Skurups Folkhögskola, hvor de på tværs af jazz- og folklinjen fandt sammen om den nordiske folkemusik. 

Sammen skriver og spiller de ny musik, fortolker traditionen og undersøger hvordan deres forskellige musikalske baggrunde kan bidrage til hinanden.  

Med legende melodier og energisk samspil, spiller Fantileja sig ind i bølgen af nye bands på den unge folkemusikscene.

Bandet præsenteres i forbindelse med arrangementet Growing Roots der sætter fokus på unge og folkekultur i en global verden. 

Ostinat expressen

Lørdag d. 25. september kl. 19.30
Stakladen, Nordre ringgade 3, 8000 Aarhus

Læs mere om dette event

Fýrí

Torsdag d. 30 september kl. 18.00
Radar, Skovgaardsgade 3, 8000 Århus C

Læs mere om dette event

30 kr. En del af Growing Roots 

Fýri er en dansk-svensk trio som spiller folkemusik og middelaldermusik på violin, mandola, fløjter og sang.

Trioen væver europæisk instrumentalmusik fra middelalderen sammen med danske og skandinaviske middelalderballader. Det middelalderlige lydunivers blandes med nyere inspiration og veksler mellem dansante melodier og ballader i fortællende stil. 

Bandet præsenteres i forbindelse med arrangementet Growing Roots der sætter fokus på unge og folkekultur i en global verden.

 

 

Spillemandslauget Østjyderne

Lørdag d. 25. september kl. 19.30
Stakladen, Nordre ringgade 3, 8000 Aarhus

Læs mere om dette event

125 kr. / 100 kr. EN del af Kom Folk: DANS

Spillemandslauget Østjyderne åbner festivalens første store bal – Kom Folk: DANS. 

Det 30 mand store orkester har i 43 år spillet dansk og nordisk spillemandsmusik for det østjyske publikum. 

Favergade

INTERAKTIV MUSIKGUDSTJENENSTE

Onsdag d. 29 oktober kl. 20.00
Skt. Lukas Kirkeplads 1, 8000 Århus C

Læs mere om dette event

Gratis entré. En del af interaktiv musikgudstjenenste

Find instrument og sangstemme frem og tag aktivt del i Aarhus Folk Festival når Sankt Lukas Kirke indbyder til workshop og folkemusikgudstjeneste. 

Mads Kjøller-Henningsen, Clara Tesch og Julian Svejgaard udgør Trioen Farvergade som styrer de musikalske løjer i en gudstjeneste, hvor spilleglæde og livsglæde står i centrum.

Så kom og vær med når vi sammen skaber en interaktiv musikalsk gudstjeneste med rødderne plantet i folkemusikken og med plads til musikalsk fornyelse. Alle uanset alder, instrument, sangstemme og musikalske niveau er velkommen til at joine trioen til aftenens fællessange.

Program

17.00–20.00 Workshop og fællesspisning for workshopdeltagere.

20.00 Gudstjeneste i kirken – trioen Farvergade spiller for og præst Vibeke Houmøller lægger ord til. 

Det er gratis at deltage i workshopppen men kræver tilmelding til malh@km.dk senest d. 22. september.

 

Henrik Platz

JOHANNES V. JENSEN OG NATUREN

ONSDAG d. 29. september kl. 19.30
Fairbar, Klostertorvet 6, 8000 Aarhus

Læs mere om dette event

125 kr. / 100 kr. EN del af Kom Folk: DANS

Spillemandslauget Østjyderne åbner festivalens første store bal – Kom Folk: DANS. 

Det 30 mand store orkester har i 43 år spillet dansk og nordisk spillemandsmusik for det østjyske publikum. 

TRADITIONSCAFE

5 DAGE MED TRADITIONEL MUSIK

27. september – 1. oktober kl. 15.30
Fairbar, Klostertorvet 6, 8000 Aarhus

Læs mere om dette event

Gratis entré. 

 

Hver dag kan du dykke ned i forskellige spillemandtraditioner fra f.eks midtjylland, vestjylland eller hør traditionelle polskaer eller Dalarne i Sverige.

Kom forbi caféen og nyd en øl eller kaffe. 

 

27. september kl. 15.30

Mich & Dich & Bent: Traditionel folkemusik fra Thy efter levende og døde spillemænd gennem nogle generationer.

28. september kl. 15.30

Flyv & Skub: Traditionel spillemandsmusik fra Midtvestjylland efter Peder Spillemand og hans efterkommere. Sange fra folkemusikmiljøet.

29. september kl. 16.30 

Schmykkers Nykker: Traditionel vestjydsk folkemusik efter Peder Pøhl.

30. september kl. 15.30

Ivan Damgård og Michael Sommer: Traditionelle polskaer og schottischer fra Sverige, især Dalarna, som vi har spillet melodierne til dans gennem mange år.

1. oktober kl. 15.30

Pro Bono Bar Band: Morrisman møder dansk folkemusik.

 

Engle

FOLKEMUSIKFORESTILLING FOR BØRN

Lørdag d. 25. september kl. 14.00
Skt. Lukas Kirke, Sct. Lukas Kirkeplads 1, 8000 Aarhus

Læs mere om dette event

Gratis entré

Forestillingen ENGLE musikfortæller om de engle, der er og har været. Om det, der er blevet sagt om engle og det, vi siger nu.

ENGLE er en folkemusikperformance i 3 dele: Først ikoniske englesalmer og engleberetninger fra Biblen, dernæst en musikmime “Englen, pigen og drengen” og til sidst “Engle omkring os” – hos Astrid Lindgren, i salmerne og i os selv. Forestillingen er skabt og spilles af Anja Præst på klarinet & basklarinet, Maren Hallberg på harmonika og Tine K. Skau på blokfløjter & div. blæs.

Engle er en musikforestilling for hele familien og kan nydes af alle fra 0-110.

Folkemusikken i kirken

KONCERT, FORTÆLLING OG FÆLLESSANG

Tirsdag d. 28. september kl. 17.00
Langenæs Kirke, Langenæs Allé 61, 8000 Aarhus C

Læs mere om dette event
Langenæs Kirken inviterer i samarbejde med folkesanger og harpenist Helene Tungelund på formidlingskoncert i spændingsfeltet mellem folkemusik og kirkemusik. 
Siden kristendommens indtog i norden har den traditionelle musik og de religiøse toner levet i symbiose og påvirket hinanden – derfor finder vi idag både gamle folkemelodier i salmebogen og folkesange med religiøse tekster.
Aftenen byder på en indførelse i kirken og folkekulturens musikalske sameksistens og skilleveje gennem koncert, fortælling og et par fællessange. 

Tøv ikke med at tage kontakt!

AARHUS FOLK FESTIVAL