Bands

KAOS

Spöket I Köket

Svensk/dansk/belgiske Spöket i Köket et sandt overflødighedshorn af fyrig, fængende og formidabel folk!Med en sindrig blanding af traditionelle folk-instrumenter som violin, fløjte, mandolin og harmonika, serveret på et sprødt leje af klaver, guitar og kontrabas, generøst krydret med saxofoner, trompet og trækbasun har dette ti mand høje orkester et helt unikt og powerfuldt udtryk, som bevæger sig i grænselandet mellem traditionel folkemusik og moderne bigbandmusik. Repertoiret er et smagfuldt opkog af ny og gammel vise- og spillemandsmusik fra både Sverige, Danmark, Norge, De Britiske Øer og ikke mindst fra Canadas provinser.

Nisse Blomster – guitar, mandolin, banjo, jew’s harp, feet, tuba, vox
Linnea Aall Campbell – fiddle
Mads Kjøller-Henningsen – flutes, whistles, hurdy-gurdy, bagpipes
Bengan Bengtsson – bass
Lies Hendrix – melodeon
Emma Engström – piano
Albin Lagg – trumpet, flugelhorn
Ella Wennerberg – trombone, bass trombone
Erik Larsson – tenor sax, clarinet
Henrik Büller – alto sax and baritone sax

Atlas 04/10 kl. 21.00 Køb billet

Vesselil

Vesselil

Vesselil er en moderne dansk stryge- og vokaltrio med violin, bratsch, cello og sang.
Trioen har med deres intense nærvær og hengivne sammenspil skabt et varieret, elegant og energifyldt koncertrepertoire med dybe rødder i den nordiske folkemusiktradition; en sindrig blanding af gamle sange og dansemelodier og nye kompositioner, hvor resultatet ofte bevæger sig i grænselandet mellem det glædesfyldte og melankolske.

Clara Tesch – violin, brastch, & sang
Elisabeth Dichmann – violin & sang
Maja Aarøe Freese – femstrenget cello & sang

V58 05/10 kl. 20.00

Jydsk på Næsen

Jydsk På Næsen

Jubelæumskoncert: JYdsk på næsen

Jydsk på Næsen blev dannet i 1979, og  har været aktiv lige siden. Nu, efter 40 år, 1 LP, 2 casettebånd, 5 CDer og utallige koncerter og baller, er vi helt enormt klar til at fejre vores jubilæum. Selvom vi er landets ældste aktive folkemusikorkester – så vidt vi da ved – har vi mod på meget mere, og det vil I komme til at opleve til vores jubilæumskoncert. Vi spiller naturligvis selv, til lyt og til dans, men der bliver også plads til overraskelser og gæster undervejs.

Gyngen FO-Byen 04/10 kl. 20.00

Ian Stephenson

Ian Stephenson

Ian Stephenson: Modulate

balorkester forankret i den danske instrumentaltradition. Råswingende, solidt favnende backing. Vildt, voldsomtdobbeltstrenget violinspil i enestående samklang med klarinettens kraftige og hæsblæsende tone.Uden at gå på kompromis med hverken tradition eller fornyelse er Kapellet et orkester,som spiller gedigen dansemusik til balsåvel som koncert. Udtrykket erstærkt og ærligtmed et særligt fokus på sammenspillet og pladsen til at lege med musikken og hinanden. Dansemusikken har altid været levende og foranderlig, og dette høres tydeligt i fortolkningen af de gamle melodier, som spilles med vildskab, autoritetog hjerte.Siden deres dannelse i 2015har Kapelletspillet et væld af forskellige koncerter over hele landet. Fra traditionelle baller for folkedansere på Fanø til gadefesten Distortion for festglade unge københavnere. Kapellet har ikke en instrumentidiomatisk rollefordeling, hvilket betyder at musikkens forskellige facetter elegant improviseres på kryds og tværs i det konstant tilstedeværende sving, som kendetegner Kapellets musik:Smuk -men ikke pæn -Vild-men aldrig grim.

Ian Stephenson – Guitar, akkordeon, live loop & visuals

Vestergade 58, 05/10 kl. 20.00

Mia Guldhammer & Morten Alfred Høirup

Mia Guldhammer & Morten Alfred Høirup

Mia Guldhammer & Morten alfred Høirup

Den danske folkemusiktradition er fuld af fantastiske sange af mange forskellige slags og fra mange forskellige perioder. Der er sange om flotte og eventyrlystne søfolk, soldater og kongesønner, og om dejlige og forelskede sømandsenker, bondepiger og elverdronninger. Mia Guldhammer og Morten Alfred Høirup byder et bredt udvalg af disse sange. Nogle af dem kan du helt sikkert synge med på, og nogle af dem hører du måske for første gang, men vedkommende det er de alle sammen, selvom nogle af dem er flere hundrede år gamle. Sangene arrangeres for to stemmer, guitar og ‘Shruti box’, og krydres med ‘mundmusik’ og instrumentale stykker inspireret af traditionel musik fra Danmark og fra verden omkring os.

Mia Guldhammer, vokal og shutibox

Morten Alfred Høirup, vokal og akustisk guitar

Musikhuset Aarhus, Caféscenen 29/9 kl. 13.00

BLÅT LYS: En balinstallation

BLÅT LYS: En Balinstallation

Oplev folkemusikken- og dansen i nye grænsesøgende rammer, når Folkfestivallen præsenterer BLÅT LYS i samarbejde med bandet Sylfide. 
Denne unikke koncertinstallation tager udgangspunkt balformatet, den traditionelle brugsform for den nordiske folkemusik, samt den moderne koncertform. BLÅT LYS sætter folkedansen inden i en nærmest futuristisk ramme, der på magisk vis fremhæver omdrejningerne i de nordiske pardanse. 
Brug af LED-lys i kostumer og scenografi gør koncertinstallationen til en helhedsoplevelse, der stemningfuldt forener tradition og ny musik. 

SYLFIDE

Bag Sylfide står sanger, sangskriver og harpenist Helene Tungelund. Sangene og melodierne er vokset ud af den nordiske folketraditions rolighed og hjemmelighed, og favner samtidig nutiden med feminin styrke og sensitivitet. Lydbilledet udgøres af sfærisk harpe, violin, melodisk bas og klaver, der tilføjes dansant dansk lyrik. 

Helene Tungelund, vokal og keltisk harpe
Jonathan Fjord, tangenter 
Emil Nielsen, bas
Jonas Clausen, violin 

Radar, 01/10 kl. 20.00

Aarhus Folkemusikkor

Aarhus Folkemusikkor

Aarhus folkemusikkor

Aarhus Folkemusikkor synger nordisk folkemusik med kraft og glæde. Til denne lille koncert vilmanbåde blive taget med på nogle rørende historiefortællinger og høre sange med fut i, hvor fødderne har svært ved at være helt i ro.

Under ledelse af Maria Kruchov Midtiby

Musikhuset Aarhus, 29/09 kl. 13.00

Habadekuk

Jensen, Bugge & Høirup

Jensen, Bugge & Høirup

HJEMMESIDE/ Facebookside
Musikgudstjenneste med Jensen, Bugge & Høirup

For første gange nogensinde deltager Skt. Lukas Kirke i Aarhus Folk Festival med en folkemusikgudstjeneste. 

Trioen Jensen, Bugge og Høirup styrer de musikalske løjer i en gudstjeneste, hvor spilleglæde og livsglæde står i centrum. Alle er velkomne til at tage et instrument med og fra siddepladser rundt omkring i kirkerummet og spille med.

Om formiddagen vil trioen gennemgå gudstjenestens repertoire med alle der har lyst til at kende melodierne på forhånd. Blad- og gehørspil er muligt.

Mette Kathrine Jensen, accordion

Kristian Bugge, violin

Morten Alfred Høirup,  guitar

Sankt Lukas Kirke, 06/10 kl. 13.00

Maltexpressen

Maltexpressen

HJEMMESIDE
Maltexpressen på høstmarked

Maltekspressen har i 25 år været medvirkende til at fastholde den danske spillemandstradition. Udgangspunktet er dansk spillemandsmusik, suppleret med numre fra Sverige, Grønland og USA –gerne serveret i utraditionelle arrangementer, krydret med anekdoter og muntre, delvis sandfærdige historier. Skulle nogle få lyst til at røre benene, spiller vi også til dans og instruerer gerne Hopsa, Rheinlænderpolka og kredsdanse. Kvartettens basis er violiner og harmonika, bakket op af ”maskinrummet”, som med guitar og bas ind imellem bryder ud i sang, blæs og måske (u)noder.

Jan Dehlholm, Violin

Poul Mogensen, violin & harmonika

Aage Grønberg, guitar, mandola & stortromme

Søren Boesen, bas & blæs

Pustervig Torv, 28/09 kl. 12.00

Spillemandsmesse

Spillemandsmesse

HJEMMESIDE
Spillemandsmesse med jydsk på næsen

Spillemandsmessen er en gudstjeneste iklædt dansk folkemusik. Værket er for blandet kor, solist og orkester. Teksterne er af Holger Lissner, og musikken er skrevet i 2004 af Ivan Damgård og Michael Sommer fra Jydsk på Næsen, som medvirker sammen med lokale korsangere og solist.

Messen har været opført i kirker over hele landet, og denne opførelse under Århus Folkemusikfestival bliver nummer 150 som Jydsk på Næsen medvirker ved.

Åbyhøj Kirke, 6/10 kl. 10.30

Ruben Hansen Singers

Ruben Hansen Singers

HjemmeSIDE
Ruben Hansen Singers

Ruben Hansen Singers er en folkemusikgruppe, som har spillet og sunget sammen siden 1969. Med deres egne ord: “Ruben Hansen Singers – bringing music to the world since 1969!”.

Gruppen, der stammer fra Åbyhøj og har rødder i FDF, blev dannet på en tur til Skotland og herefter har »drengene« holdt gruppen i live med folkesange og musik fra mange lande, specielt Irland.

Ole Skrald
Skraldemand, frisør og landskabsfotograf.
Lærte “Hello Dolly” på guitar i 1964.

Freddy Dencker
Selvbestaltet skatteordfører for VS – havde i 1984 den skøre idé at alle kinesere skulle have en kongfu-is i julegave.

Johan “Josser” Herold
Jublede da han første gang fik renter på sin børneopsparing. “Det var lykken…!” husker Josser.

Elværket Åbyhøj, 30/09 kl. 19.30

Peter Abrahamsen

Peter Abrahamsen

HjemmeSIDE
Viser i kiren med peter abrahamsen

Peter Abrahamsen er guitarist, sanger, producer og fortolker af folkesange og viser. Han gæster Åbyhøj Kirke under titlen “Koncert til kirkens rum i ord og toner”.

Peter Abrahamsen, guitar & sang

Torben Kjær, piano

Åbyhøj Kirke, 01/10 kl. 19.30

Kolonien

Solsort

hn1

Kolonien

ungt, udtryksfuldt folkpop-band fra Sverige Kolonien er et ungt, udtryksfuldt folkpop-band fra Sverige, som med elementer fra reggae og firstemmig sang har skabt sit helt eget lydbillede. I Sverige har Kolonien vundet priser for sin originalitet og den fornyelse, bandet står for indenfor den stolte folk-tradition.  VINDER: Årets Unge Navn (Folk- og Världsmusikgalan 2014), Årets Upcoming (Sverige 2012). Bandet skaber en særlig magi til deres koncerter, og deres kærlighed til musikken og positive livssyn er i den grad smittende. Kolonien rører et eller andet i publikum og de går rent hjem ved både unge og gamle. Virkelig smukt og fint. Ikke ualmindeligt, at publikum bliver meget berørte af det! Det går rent ind ved unge og gamle! Kolonien er grundlæggerne af det imponerende “Världens Band”.

Arvid Rask

Erik Rask

Mischa Grind

Anna Möller

Gyngen 5/10

ROD

Jam v. ROD

ROD

ROD

ROD

Jam

Gyngen 5/10 og 6/10

Korkoncert v/Maria Midtiby

Aarhus folkemusikkor

Korkoncert

Korkoncert

  • Facebook side:
Aarhus folkemusikkor

Aarhus Folkemusikkor er et ganske nyt kor, der med kraft og glæde synger folkemusik fra den danske og nordiske skat af folkemusik. Til denne lille koncert vil man blandt andet kunne opleve hvordan folkeviser kan være en underholdende form for historiefortælling, men også hvordan sange helt uden ord kan formidle temmelig meget. Vi indbyder til en uformel og hyggelig koncert – velmødt!

Gyngen 6/10

Børn spiller folk

Mike McGoldrick & Dezi Donnelly

McGoldrick & Donnelly

McGoldrick & Donnelly

  • band hjemmeside / Facebook side:
  • //
Mike McGoldrick & Dezi Donnelly

fyrig irsk duo Michael McGoldricks karriere som stiftende medlem af Toss The Feathers, Flook, Lúnasa, At First Light og Capercaillie vidner i sig selv om hans store musikalitet og drivkraft. På det seneste har han på fløjte og uillean pipes også turneret med den store stjerne Mark Knopfler. Han er en moderne fløjtespiller, der er en af vor tids største innovative udøvere af den irske traditionelle musik. I 1994 blev han tildelt BBC Young Tradition Award, og i 2001 fik han ”Instrumentalist of the Year” prisen ved BBC Radio 2 Folk Awards. Dezi ‘Fiddle on Fire’ Donnelly fra Manchester er et af de stiftende medlemmer af det legendariske Celtic Rock Band ‘Toss The Feathers ” og han samarbejder også ofte med den verdenskendte irske harmonikaspiller Sharon Shannon. Fra han var helt ung har han gjort stort indtryk på den irske traditionelle musikscene og vundet talrige mesterskaber og stor anerkendelse for sit naturlige talent og sin indlevelse i musikken. Dezis musikalske overskud, fyrighed og energi spiller formidabelt sammen med McGoldrick og han har også medvirket på flere af sidstnævntes album bl.a. Fused, Wired og senest Aurora.

Mike McGoldrick – fløjte og uillean pipes

Dezi Donnelly – Fiddle

Gyngen 6/10

Søren Korshøj

Søren Korshøj

Søren Korshøj

Søren Korshøj

Søren Korshøj

Troubaduren fra Tappernøje Søren Korshøj skriver den slags sange, der er svære at slippe. Hans unikke sans for at lege med sproget indbragte en Danish Music Award for albumet Bladet fra Munden. Anmelderne sammenligner ham med både Åkjær og Kim Larsen, og hans sange har udløst femstjernede roser i både Jyllandsposten og Dagbladet Arbejderen, for sine beskrivelser af hverdagens Danmark. Troubaduren fra Tappernøje, og medarrangør af folk festivalen ”Musik over Præstø Fjord”, præsenterer sangene fra sit fjerde album ”Skyggen af sol” samt det nye album, der er under vejs. Historier om alt fra posemandens hund til glæden ved at have gode naboer kædes sammen i et finurligt spind af poesi, humor, eftertænksomhed, tilsat melodiske melodier giver det lyst at synge med. Velkommen i det Korshøjske univers – eller som han synger i Optimistens Blues: ”Den som smiler dagligt, ler nok bedst til sidst.” Korshøj er sprunget ud som optimist.

Søren Korshøj guitar og vokal

Gyngen 6/10

Hvalfugl

Hvalfugl

Hvalfugl

Hvalfugl

Hvalfugl

Ørefængende melodier i smukke arrangementer. Drøm dig væk i en salighedsrus, når Hvalfugl byder dig ind i deres smukke univers, hvor fortællinger fra Skandinaviens oldgamle musiktradition bliver forenet med lyden af den moderne ”nordiske tone”. I krydsningen mellem det let flyvende og det store tunge finder vi folkemusiktrioen Hvalfugl. En trio der med skønne melodier, inspirerede fra både den danske og svenske folkemusiktradition, har skabt deres helt eget og unikke lydunivers. I dette univers kan solen skinne fra en skyfri sommerhimmel, eller regnen kan dryppe fra en mørkegrå novembersky. Hvalfugls originale kompositioner er både smukke og melankolske, og fremkalder fra første nummer en intim atmosfære i det rum hvori de spiller.

Jeppe Lavsen – guitar

Anders Juel Bomholt – kontrabas

Jonathan Fjord Bredholt – piano, harmonium

Atlas 6/10

Elof & Wamberg

Elof & Wamberg

Elof & Wamberg

Elof & Wamberg

Elof & Wamberg er en dansk folkemusik-duo bestående af Tobias Elof (‘ukulele) og Nicolaj Wamberg (kontrabas). Siden 2010 har de to musikere begejstret publikum i både Danmark og resten af Europa med deres unikke univers, hvor nordiske klange og dynamisk virtuositet forenes af den lyse ‘ukulele og dybe bas. I alt er det blevet til mere end 100 koncerter, heriblandt på internationale festivaler i England, Tjekkiet, Estland og Sverige. “…en forrygende musikalsk koncert, hvor publikum i den grad blev betaget af duoens tekniske og musikalske kunnen”. – Bands of Tomorrow D. 21. november 2015 udkom Elof & Wambergs længe ventede 2. album, “Byen Sover”, som rummer 12 nye kompositioner, der alle har livet i byen som omdrejningspunkt. På albummet videreudvikler duoen det organiske lydbillede, de i 2012 etablerede med deres debutalbum, der blandt andet sikrede dem en nominering til Danish Music Awards Folk. “Elof & Wamberg’s second collaboration is simply stunning. It engages and interests you on a technical level whilst whisking you away to a wonderful plain of musical tranquillity.” – Ukeplanet.co.uk I 2016 er kursen sat mod koncerter i både ind- og udland, og duoen håber derved at kunne skabe flere inddragende oplevelser med deres legende optrædender. Koncerten vil tage udgangspunkt i den danske sangskat og folkemusikalske tradition, som Zenobia er en uhyre interessant fortolker af. Vi skal høre Zenobias egne arrangementer af velkendte tekster og melodier og nye kompositioner. Trioen har for nylig udsendt Cd´en ”Blot en ild,” og sangerinden Louise Støjberg modtog i 2018 en Danish Music Award som ”Årets Folk Sanger 2017.”

Tobias Elof – ukulele

Nicolaj Wamberg – kontrabas

Atlas 6/10 kl. 21

Zenobia

Zenobia

Zenobia

Zenobia

Zenobia er en trio bestående af Louise Støjberg, sang, Charlotte Støjberg, klaver og Mette Kathrine Jensen Stærk, harmonika. Koncerten vil tage udgangspunkt i den danske sangskat og folkemusikalske tradition, som Zenobia er en uhyre interessant fortolker af. Vi skal høre Zenobias egne arrangementer af velkendte tekster og melodier og nye kompositioner. Trioen har for nylig udsendt Cd´en ”Blot en ild,” og sangerinden Louise Støjberg modtog i 2018 en Danish Music Award som ”Årets Folk Sanger 2017.”

Louise Støjberg: vokal

Mette Kathrine Jensen Stærk: Harmonika

Charlotte Støjberg: Klaver og keyboard

Hjortshøj kirke 7/10 kl. 15

Floating Sofa Quartet

Floating Sofa Quartet

Floating Sofa Quartet

Floating Sofa Quartet

Floating Sofa Quartet

enestående sammensætning af akustiske instrumenter Det unge dansk/finsk/svenske folkband Floating Sofa Quartet er til oktober klar med deres andet album: “Neighbourhood”. I denne anledning giver gruppen en lille koncert på Waxies i forbindelse med Aarhus Folk Festival 2018. Floating Sofa Quartet (FSQ) er et musikalsk samarbejde mellem fire unge nordiske spillemænd og -kvinder fra hhv. Sverige, Finland og Danmark. Med en enestående sammensætning af akustiske instrumenter blander kvartetten nyt med gammelt, og skaber et unikt musikalsk udtryk som fremstår både moderne, traditionelt og tidløst. Repertoiret er varieret, lyden er varm og imødekommende og musikken spilles med intensitet, energi og glæde. Tag plads i sofaen og flyd med! Efter en lang række koncerter i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Belgien og Østrig, og med sceneoptrædener på prominente festivaller som bl.a. Kaustinen Folk Music Festival [FI], Korrö Folkmusikfestival [SE], Tønder Festival [DK] og folkBALTICA [DE], har Floating Sofa Quartet på kort tid formået at gøre sig bemærket på den Nordeuropæiske folkemusikscene. Ved Danish Music Awards Folk i 2015 blev Floating Sofa Quartet nomineret som Årets Talent, og i september 2016 modtog gruppen Saugmann Bjerregaard-fondens førstepræmie, for deres nyfortolkninger af D.T.S. Bjerregaards musik. Ved den seneste Danish Music Awards blev kvartetten nomineret til to priser; violinist Clara Tesch som “årets folk komponist” & bandets album “The Moon We Watch is the Same” som “årets folk album”. I Sverige var kvartetten desuden nomineret til årets nye navn ved Folk & Världsmusikgalan 2018 (- den svenske pendant DMAFolk).

Malte Zeberg [SE] – kontrabas

Leija Lautamaja [FI] – diatonisk harmonika & trædeorgel

Clara Tesch [DK] – violin

Mads Kjøller-Henningsen [DK] – træ-tværfløjte & svensk sækkepibe

Waxies 7/10

Irsk jam

Irsk jam

Irsk Jam

Kolonien

Kom på Waxies og jam irsk

Waxies 7/10


  • band hjemmeside / Facebook side:
  • //
Mike McGoldrick & Dezi Donnelly


  • band hjemmeside / Facebook side:
  • //
Mike McGoldrick & Dezi Donnelly