BANDS

FESTIVALEN byder på en bred vifte af talentfulde bands inden for den folkemusikken bredde

Nevesta’s Voice

Lørdag d. 26 september kl. 16.00
UngK, Nørre Allé 23 K, 8000 Aarhus

Læs mere om dette event

Nevesta’s Voice

Lørdag d. 26 september kl. 16.00

UngK, Nørre Allé 23 K, 8000 Aarhus

Gratis entré

Vokalgruppen Nevesta’s Voice beskæftiger sig med Europæiske folkesange, deres rødder, historier og hvordan sangene stadig har noget at fortælle os i dag.

Debutalbumet ’Mother Tongues’ er en samling af sange om moderskabet, som vi har lært i mødet med sangere fra hele Europa. De bærer alle, både i tekst og toner, på en tidløs historie og samtidig på nutidige møder der har sat sig fast i os og som vi bærer videre når vi synger sammen.

Workshop kl. 14.30

Nevesta’s Voice inviterer forud for koncerten til sangdelingsworkshop med fokus på vuggeviser. Workshoppen sætter den traditionelle mundtlige overleveringform ind i en moderne kontekst og lader deltagerens genopdage deres egen personlige sangskat.

Der behøves ingen erfaring med sang og musik for at deltage.

Ensemble Atika

Lørdag 26. September kl. 20.30
Café Mellemfolk, Mejlgade 53, 8000 Aarhus

Læs mere om dette event

Ensemble Atika

Lørdag 26. September kl. 20.30

Café Mellemfolk, Mejlgade 53, 8000 Aarhus

Gratis Entré

Den spansk-danske kvartet Atika vækker gamle musikskatte til live med et repertoire bestående af sydeuropæiske kompositioner, især spanske og italienske, samt skandinaviske folkemelodier. Udtrykket spænder bredt fra intense melodiske passager til kraftfulde stykker båret frem af kompositionernes dynamiske progression og perkussionens vitalitet.

Bag al musik gemmer sig en historie, og den historie ynder Atika at dele med sit publikum, for sangene er ikke tilfældigt valgt, sangenes historier er både vigtige og finurlige. Atika er et møde mellem fire musikere med forskellige baggrunde og kulturer og musikken de spiller nærer sig heraf. I Atika forenes elementer fra klassisk musik med rytmer og melodier fra folkemusikken i et samspil præget af nordlige og sydlige traditioner.

Van Dassen og Hillbilly Jazzen

Søndag d. 27 september kl. 16.00
Stiften Loungen, Fo byen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus

Læs mere om dette event

Generalforsamling med Van Dassen og Hillbilly Jazzen

  1. September kl. 16.00

Stiften Loungen, Fo byen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus

60kr. I døren Gratis for medlemmer af Aarhus Folk Festival

Hillbilly jazzen lever! Den nyopstartede kvartet “van Dassen & Hillbilly Jazzen” bringer den søde countryjazz tilbage på landkortet i Danmark.

Musikkens kerne er hillbilly jazz’ens charme og spilleglæde, men strækker sig også over bluegrass-instrumentalnumre og country-klassikere.

Bandets væsen er fuld af spilleglæde og uhøjtidelig respekt for de amerikanske koryfæer indenfor genren. Med imødekommende energi og musikalsk drive leverer “van Dassen & Hillbilly Jazzen” hjertelig og dansant musik med et glimt i øjet.

Generalforsamling kl. 17.00

Efter koncerten vil der være generalforsamling for foreningen Aarhus Folk Festival samt valg til bestyrelsen.

Maskineri

Mandag 28. September kl. 17.00
DOKK1, Hack Kampmanns Pl. 2,
8000 Aarhus

Læs mere om dette event

Maskineri

  1. September kl. 17.00

DOKK1, Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus

Gratis entré

Maskineri giver den som højlydte udfordrere og forkyndere af den midtjyske traditionsmusik – Musikken er fandenivoldsk og dristig, med ikke kun et glimt, men en hel stjernekaster i øjet, så polkaer, hopsaer og mazurkaer stryger til alle sider. Med andre ord: Når Maskineri begynder at spille er der smæk på.

Det er eksperimenterende, grænsesøgende og dog smagfuldt, med inspiration fra musikere som den engelske guitarist Ian Carr og den danske spillemand Klaus Pindstrup. En usædvanlig og dog helt igennem logisk kombination i duoens øjne, hvilket giver musikken lidt ekstra kant. Med deres legende instrumentale finesse og blandingen af nyt og gammelt leverer Søren og Maja melodier der fanger dit øre og sange der fanger dit hjerte.

Workshop kl. 18.30

Kom og lær fede traditionelle melodier fra Midtjylland – efter Anders Top, Lærer Frank eller måske en helt tredje. Alle melodi- og akkordspillende instrumenter er velkomne. Maskineri udlærer et hit eller to, med dertilhørende akkorder, fra det nyklækkede debutplade, HOPSA 101!

50 kr. I døren

Jensen, Bugge & Høirup

Mandag d. 28 september kl. 20.00
Krypten, St. Lukas Kirke

Læs mere om dette event

Musikgudstjenneste med Jensen, Bugge & Høirup

  1. September kl. 20.00

Krypten, St. Lukas Kirke, Christian Richardts Vej 1, 1951 Frederiksberg C

Gratis entré

Trioen Jensen, Bugge og Høirup styrer de musikalske løjer i en gudstjeneste, hvor spilleglæde og livsglæde står i centrum.

Så kom og vær med når vi sammen skaber en interaktiv musikalsk gudstjeneste med rødderne plantet i folkemusikken og med plads til musikalsk fornyelse.

Alle uanset alder, instrument, sangstemme og musikalske niveau er velkommen til at joine trioen til aftenens fællessange.

Workshop kl. 18.30

Blad- og gehørspil er muligt, men kommer du kl. 18.30 er der workshop ved trioen. Workshoppen er gratis og for alle som har lyst til at blive udfordret eller til at kende repertoiret på forhånd.

Gratis fællesspisning for alle som deltager i workshop. Fællesspisning kræver tilmelding til malh@km.dk senest fredag d. 25. september.

Roots Jam (AFLYST)

Onsdag d. 30. September kl. 20.00
Maritzasalen, Fo byen,
Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus

Læs mere om dette event

Roots Jam

  1. September kl. 20.00

Marizasalen, Fo byen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus

Gratis entré

Aarhus Folk Festival hylder byens mange musikalske ildsjæle inviterer til jam på tværs musiktraditioner. Her er plads til hurtige irske melodier, amerikanske oldtimes, nordiske dansemelodier, støvede bluessoloer og folkesange på alverdens sprog. Lad os mødes og inspireres af hinandens musik og skabe ny sammen.

Tag dit instrument med eller drik en øl mens du lytter!

Mallemuk

Torsdag d. 1. oktober kl. 20.00
Street Coffee, Bassin 7,
8000 Aarhus C

Læs mere om dette event

Mallemuk

  1. oktober kl. 20.00

Street Coffee, Bassin 7, 8000 Aarhus C

110 kr. for voksne og 90 kr. For studerende

 ”Mit hus er koldt og støvet, lommerne er fulde af uld

Til morgen er jeg kold – til aften er jeg fuld.”

Sådan lyder de første linjer som åbner sønderjydske Mallemuks nye folk-pop album fra juni 2020, med en røverhistorie om kærlighed. Albummet består af 12 numre om længsel, kærlighed, glæde og fortrøstning. Fortalt på bandets helt egenartede manér med harmonika, guitar, klaver, flerstemmig sang og tramp, ligger lyden sig lidt op af en dansk udgave af ”The Lumineers”, mens de i tekstuniverset både er inspireret af visetraditionen, højskolesangbogen, popmusikken og moderne sangskrivere som Allan Olsen.

Ingen historier er for små til at blive fortalt i Mallemuk; om det så er den om manden der kører saltbil, den mislykkede kærlighed eller den gode bedstefar. Historierne bliver leveret med fængende, flotte melodier og god energi på scenen, hvilket gør en koncert med Mallemuk til en dør ind i fint lille personligt univers med de to sønderjyder.

Helene Blum og Harald Haugaard Band

Torsdag d. 1 oktober kl. 19.30
Elværket, Thorsvej 4, 8230 Aarhus

Læs mere om dette event

Helene Blum og Harald Haugaard Band

  1. Oktober kl. 19.30 Elværket, Thorsvej 4, 8230

 

 

150 kr. For medlemmer af Elværket og 170 kr. For andre. Køb billet her 

 Der flyder en strøm af musik, poesi og liv gennem sangerinden Helene Blum & violinisten Harald Haugaards første fælles album. En strøm hvor det enkelte ord, den enkelte tone og det enkelte individ er en del af noget større. Er en del af en brusende strøm, der har flydt gennem musik, traditioner og mennesker i århundreder.

 Blum & Haugaard har selv skrevet musik og tekst til en stor del af albummet, som også indeholder ny musik til digte af nogle af Danmarks berømte digtere og originale nyfortolkninger af traditionel dansk folkemusik. Drømmende sange om forførende forelskelse, angst eller evige nordiske sommernætter møder rasante og innovative instrumentalstykker.

JUMA / Klezmorkester

Fredag d. 2. oktober kl. 19.30
Folkestedet, Carl Blochs Gade 28,
8000 Aarhus

Læs mere om dette event

JUMA / Klezmorkester

  1. oktober kl. 19.30. Døre og talk v. Mino Ung Aarhus kl. 18.00. 

Folkestedet, Carl Blochs Gade 28, 8000 Aarhus

150 kr. / 100 kr. Køb billet her

Den syriske musiker Bakri Hemmami kom til Danmark i 2015 efter at være flygtet fra Aleppo. Bakri har som mange andre efterladt alt bag sig, men musikken har han haft med sig hele vejen.

Sammen med resten af JUMA har han fortolket og arrangeret på syriske folkemelodier og sufier – arabiske religiøse sange – samt danske viser og salmer. JUMA væver dermed syriske / arabiske folkemelodier og nordiske viser sammen i et smukt kultur- og religionsmøde.

Fest og farver, tårer og triller, vilde hvin og sørgmuntre sange om tro, håb og kærlighed.

Klezmorkester tager publikum med på en rejse i middelhavslandenes musik og kommer undervejs hele turen rundt i følelsesregistret.
Oplev den festlige, jødiske bryllupsmusik, klezmer, længselsfulde sange på yiddish, vilde
danserytmer fra balkanlandene, græsk patos og skæve toner og rytmer fra Tyrkiet.   

Som Os / Basco + Jullie Hjetland

Lørdag d. 3 oktober kl. 20.00
Maritzasalen, Fo byen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus

Læs mere om dette event

Som Os / Basco + Jullie Hjetland

  1. oktober kl. 20.00

Marizasalen, Fo byen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus

150 kr. / 100 kr. 

En unik aften hvor de nordiske rødder både fejres og genfortolkes af to spændende danske bands.

Basco forener på fornemmeste vis skandinavisk, engelsk, keltisk og amerikansk tradition og gør det til deres helt egen, originale lyd med sprøde arrangementer og intensitet i særklasse. På det seneste album akkompagnerer deres gnistrende spil Jullie Hjetlands lysende stemme i en række gendigtninger af gamle fortællinger og historier som kvintetten har skabt i samarbejde med en håndfuld nordiske forfattere.

Som Os, under ledelse af violinisten Annelene Toft Christensen, har dybe rødder i den nordisk folkemusik men søger med inspirationer fra world- og jazzmusik at bryde grænser mellem genrer.

Bellbird: Folk Songs

Lørdag d. 3. oktober kl. 20.00
Dome of Vision, Sankt Pauls Gade 11A, 8000 Aarhus C

Læs mere om dette event

Bellbird: Folk Songs

Lørdag den 3. oktober kl. 19.00 og 21.00
Dome of Vision, Sankt Pauls Gade 11A, 8000 Aarhus C

Gratis entré

Bellbird er et kammerorkester med base i Aarhus. Orkestret arbejder med ny musik og har fokus på formidling af ny musik til nye publikummer. Bellbirds projekter og koncerter er således skræddersyet til at nå ud til et bredt publikum og især de publikummer, der ikke på forhånd har kendskab til ny musik.

 

I projektet Folk Songs kombineres ny musik og folkemusik, og på den måde rummer koncerten både det udforskende og det velkendte. Til koncerten opfører Bellbird Folk Songs af Luciano Berio og et nyt værk bestilt til lejligheden af Martin Stauning. Berios værk er baseret på folkemelodier fra hele Europa, mens Staunings værk kommer til at basere sig specifikt på den nordiske folkemusik. Begge komponister har et på en gang eksperimenterende og velklingende tonesprog.

Trio Dhoore

Søndag d. 4 oktober kl. 16.00
Atlas, Vester Allé 15, 8000 Aarhus

Læs mere om dette event

Trio Dhoore

  1. oktober kl. 16.00

Atlas, Vester Allé 15, 8000 Aarhus

95kr. Køb billet her 

Brødrene Dhoore plantede allerede musikalske frø rundt om køkkenbordet i det nordlige Belgien, hvor kærligheden til den flamske traditionsmusik blev skabt. I dag er de festival favoritter i både Europa og Canada, og kendt for deres innovative instrumentalmusik med rødder i både flamske, skandinaviske og keltiske traditioner.

Deres seneste album “August” består af 9 instrumentale kapitler i historien og den flamske fiskermand August, der i 1800-tallet overlevede 33 farlige ture mellem Flanders og Island. Diatonisk harmonika, drejelire og guitar komplementerer hinanden på elegant vis, og vidner både i kompositioner og sammenspil om en sammentømret trio med stærk musikalitet.

 

Danseworkshop kl. 15.00 (AFLYST) 

Inden koncerten inviterer vi på danseworkshop med danser Asbjørn Melvej, med fokus på pardans til original folkemusik. Tag en dansepartner med og få inspiration variationer og improvisationer der kan afprøves til koncerten bagefter.

Tøv ikke med at tage kontakt!

AARHUS FOLK FESTIVAL